Flydedragt

flydedragt

Flydedragt

En flydedragt er ikke en overlevelsesdragt eller en redningsvest. En flydedragt er en dragt du kan tage på når du fisker, sejler ude på vandet, eller blot opholder dig ved vandet.

Med en flydedragt vil du automatisk holde dig flydende i vandet, samtidig med at du ikke kommer til at fryse med det samme.

En flydedragt er ikke en overlevelsesdragt

Rigtig mange steder ude på nettet, kan man finde artikler og blog indlæg, hvor flydedragt-konceptet er blevet misforstået.

Lad mig derfor gøre det klart: En flydedragt er ikke en overlevelsesdragt.

Køb flydedragt online – klik her

En overlevelsesdragt er en meget stor og tung dragt, som man tager på, når man opholder sig ude på vandet – og langt væk fra civilisationen. En overlevelsesdragt er altså ikke nødvendig at have på, hvis du sejler i kano eller båd, og ikke er for langt væk fra kysten. En flydedragt kan du derimod godt tage på, uanset om du sejler 1 eller 10 minutter fra kysten. En flydedragt er også meget brugt af fiskere, da det stadig er forholdsvis nemt at bevæge sig rundt med den på, kontra en redningsvest eller en overlevelsesdragt.

En flydedragt holder dig tør og varm, i op til 1 time og 30 minutter – max. Derfor er det vigtigt at kalkulere på, om du kan nå ind til kysten, på en time og 30 minutter. Kan du ikke det, så skal du ikke sejle længere væk eller eventuelt skifte over til en overlevelsesdragt. En flydedragt er ikke beregnet til at holde dig varm og tør, i over halvanden time. Er du langt væk fra kysten, så vil en overlevelsesdragt være at foretrække.

Her kan du se en video af en flydedragt i brug:

Hvorfor gøre brug af en flydedragt eller en overlevelsesdragt?

For at skære det helt ud i pap tager vi dette afsnit også.

Hvorfor gøre brug af en flydedragt eller en overlevelsesdragt? Det er enkelt. For at overleve og føle sig sikker. En flydedragt kan redde dit liv, og det samme kan en overlevelsesdragt gøre.

En flydedragt eller overlevelsesdragt giver dig en optimal opdrift i vandet (som dog IKKE kan erstattes af en redningsvest), samt holder dig tør og varm. Flydedragter bliver derfor brugt mest i vinterhalvåret, hvor vandet er koldt, men der er også en del der gør brug af en flydedragt om sommeren.

Overlevelsesdragt

Overlevelsesdragt

Om vinteren kan det dog også være værd at overveje, om det er nødvendigt med en overlevelsesdragt i stedet for en flydedragt, netop fordi vandet er så koldt. Der er det igen vigtigt at, du tænker over hvor langt væk du er fra kysten.

Køb overlevelsesdragt online – klik her

En flydedragt er ikke dyr og kan virkelig redde dit liv. Sørg nu for at vågne op, og få købt den dragt. Kun på den måde kan du føle dig sikker, når du er ude på havet.

Dertil skal det siges, at en flydedragt på ingen måde er ubehagelig at have på. Du skal ikke dog løbe et maraton i den, eller i det hele taget foretage dig noget fysisk i den, for så bliver det hårdt og varmt. Men ude på havet, er den helt perfekt, da vandet holder din temperatur nede, og du vil derfor sagtens kunne svømme og bevæge dig i den, uden at det bliver for varmt.

På de to billeder kan du se forskellen på en flydedragt og en overlevelsesdragt. Det er tydeligt at en overlevelsesdragt er væsentlig mere robust, i forhold til flydedragten. En overlevelsesdragt vil derfor kunne holde dig varm og sikker i længere tid, hvorimod en flydedragt gør det nemmere for dig at svømme og bevæge sig.

Her kan du se en video af en overlevelsesdragt i brug:

Hvad koster en flydedragt og en overlevelsesdragt?

Et godt spørgsmål.

Priserne svinger rigtig meget. De billigste flydedragter kan du være ‘heldig’ at finde fra 700-800 kroner, mens de mere professionelle og sikre flydedragter, koster omkring 1500-2000 kroner.

Hvad du skal give for din kommende flydedragt er selvfølgelig helt op til dig. Vi anbefaler dig dog at du finder en til omkring 1500 kroner, da du så ikke går på kompromis med kvaliteten, eller sprænger budgettet.

Flydedragter til 800 kroner er selvfølgelig ikke lige så ‘gode’ som dem til 2000 kroner. Der er ingen tvivl om, at i dette marked, jo mere du betaler, jo bedre kvalitet får du også.

Vi anbefaler aldrig at købe de helt billige flydedragter, da det er dem der ofte får de dårligste anmeldelser. Et godt fingerpeg er, at din kommende dragt, ikke skal koste under 1000 kroner. Gerne omkring de 1500 kroner, som nævnt længere oppe i teksten. Så er du sikker på at det er kvalitet.

En god overlevelsesdragt kan du få for ca. 2000 kroner, og så er den samtidig SOLAS godkendt.

3 tips inden du køber en flydedragt eller en overlevelsesdragt

Selvom det lyder voldsomt, så handler en flydedragt eller en overlevelsesdragt generelt set om liv og død. Derfor vil vi gerne sikre os, at du er helt indforstået med, hvad det er – og hvad du skal ligge vægt på, når du køber en flydedragt eller en overlevelsesdragt.

  • Pris = kvalitet. Når du køber en flydedragt, så er prisen alfa-omega. Hvis du køber den dyreste flydedragt du kan finde, så er du også sikker på, at du får en rigtig god flydedragt. Kontra at du køber en billig flydedragt, så kan du stort set også være sikker på, at du ikke får den bedste flydedragt. Sørg derfor at købe en flydedragt i et ordentligt prisleje – ikke de helt billige. Det samme gælder for en overlevelsesdragt. Det gælder måske liv og død – så sørg nu for, at du ikke sparer de forkerte steder. 1500 kroner et passende beløb at bruge på en flydedragt og 2000 kroner vil være passende for en overlevelsesdragt. Så får du kvalitet samtidig med at du ikke behøver bruge en mindre formue på det.
  • 2. Erstatter ikke en redningsvest. Nok kan dragten flyde, men det er stadig lovpligtet at have en redningsvest på – eller i al fald med. Sørg derfor både at have styr på redningsvest, flydedragt eller overlevelsesdragt og eventuelt også en redningskrans. Hellere en for meget, end en for lidt. Et alternativ for din redningsvest kunne være en svømmevest. De har dog slet ikke samme opdrift som en redningsvest, og det er noget du skal tænke over, inden du beslutter dig.
  • 3. 1 time og 30 minutter. Længere tid må du ikke ligge i åbent koldt vand, med en flydedragt, da det kan gå ud over dit helbred – og i værste tilfælde, kan dragten blive fyldt med vand. Hvis du på den ene eller anden måde kunne komme til at svømme i længere tid i åbent vand, så er alternativet måske en overlevelsesdragt, som er betydeligt større og en lille smule dyrere. Det er noget du skal gøre op med dig selv.

Hvor kan man købe en flydedragt eller en overlevelsesdragt?

Vi lever i en moderne verden. Du kan købe flydedragter og overlevelsesdragter på nettet og i fysiske butikker. Vi henviser kun til forhandlere af flydedragter og overlevelsesdragter, som er til at stole på, og som vi selv har personlig erfaring med.

Det der taler for at købe din kommende flydedragt eller overlevelsesdragt i en fysisk butik, er at du kan få lov til at prøve den – og ‘mærke’ på den. Det kan du ikke på samme måde, hvis du vælger at købe den online. Hvis du vælger at købe den online, er der dog stor sandsynlighed for, at du får den til lidt billigere priser end i en fysisk butik, grundet webshops er i stor ‘priskrig’ med hinanden, samt at de har færre omkostninger end f.eks en fysisk butik.

Det kommer helt an på, hvad du vil. Vil du mærke på den og være helt sikker på at det er den rigtige dragt, så køb den i en fysisk butik. Vil du gerne spare penge – du kan altid returner et produkt – så køb den på nettet. Ved nethandel har du altid 14 dages fuld returret, ved lov.

Her på siden kan du som altid læse meget mere om redningsvest, redningskrans, redningsflåde og generelt sikkerhed til søs. Vi rådgiver altid på bedst mulige vis. Husk en flydevest kan redde dit liv.