Redningsvest til børn

Drukning er en af de største grunde til dødsfald blandt børn, i aldersgruppen 1-6 år. Dette skyldes at vores børn ofte er i nærheden af vand, og at børn oftest ikke kan svømme. Det er derfor vigtigt at du får købt en sikker redningsvest, så dit barn ikke bliver en del af den foruroligende statistik.

En god redningsvest gør at du som forældre, føler dig mere afslappet når dine børn er i nærheden af salt- eller ferskvand. En redningsvest er ikke en halv eller 80%-løsning – det er en hel og en rigtig løsning, som alle forældre bør vælge.

Redningsveste til børn er ikke længere et faktum – det er en lov. I 1992 blev der vedtaget en lov, som går på, at mindre (eller mellem) fritidsfartøjer i Danmark, SKAL have redningsveste til alle mand ombord.

Selvom der oftest er redningsveste på de fleste joller, både, og mindre fritidsfartøjer, så er der oftest ikke redningsveste til børn. Børn kan ikke passe de normale redningsveste, og skal have en speciel type redningsveste på – de skal nemlig være lette, lukkede, og der skal meget opdrift i dem.

Der findes alternativer til redningsveste, såsom luffer, bælter, redningsbåde, og mange andre ting. Uanset hvilken statistik man kigger på, så er redningsvesten den meste sikre – og dermed den bedste løsning.

Køb redningsvest til dit barn online – klik her

Det skal du tænke på når du køber redningsvest til et barn:

  • Sørg for at redningsvesten har den rigtige størrelse. Hvis redningsvesten ikke har den rigtige størrelse, kan barnet risikere at ‘falde ud’ af redningsvesten – og det går ikke.
  • Sørg for at redningsvesten er godkendt af lovgivningen – (SOLAS, CE eller DVN). Alle redningsveste på MarineUdstyr.dk er godkendt af lovgivningen, og er derfor sikre for dit barn.
  • Sørg for at redningsvesten er behagelig for barnet at have på. Langt de fleste redningsveste er behagelige, men der er også nogle få, som overhovedet ikke er behagelige at have på.
  • Sørg for at vesten er med skridtgjord (at der er en snor der går under skridtet), hvilket sikrer at barnet ikke kan ‘falde ud’ af redningsvesten. Langt de fleste redningsveste er med skridtgjord.

Hvis du følger rådene ovenover, har du sikret dit barns sikkerhed ombord/eller ved salt- og ferskvand, og du kan dermed få lettet dit sind. En forældre der ikke har givet sit barn en redningsvest på, trives ikke godt i nærheden af vand – men en forældre der har giver sit barn en redningsvest på, kan slappe af og få lettet sit sind.

Køb redningsveste til børn hos MarineUdstyr.dk.

Her kan du se en video om hvad du bør vide om redningsveste til børn:

Læs mere om redningsveste: