2014: Sommeren kommer – husk redningsvesten

Vanen tro, udgiver vi en påmindelse igen i år, om hvorfor det er så vigtigt at huske redningsvesten.

Redningsvest til barn - find sikre redningsveste til dit barn

Redningsvest til barn – find sikre redningsveste til dit barn her

Redningsveste bliver brugt i stigende grad herhjemme i Danmark, hvilket er herligt at se. Jo flere redningsveste der bliver brugt, jo færre drukneulykker sker der også. Det er herligt

Men der er stadigvæk ikke nok der bruger redningsveste. Faktisk anslår man at op til 40% af folk der sejler ’regelmæssigt’ på havet og i fjorde/havne (regelmæssigt: flere gange om året), ikke bruger redningsveste. Det er ikke godt nok – specielt ikke, når det kan redde liv.

Hvad kan man gøre for at få flere til at bruge redningsveste?

Som med mange andre ting, så handler det tit om udseendet og dermed designet. Der er kommet en del nye veste med nye designs, hvor producenterne har prøvet at gøre dem pænere.

Der er ikke mange der bruger cykelhjelme, hvilket er en stor skam. Grunden til dette er at folk ofte siger, at man ikke ser særlig pæn ud med en cykelhjelm. Det er der delvist noget rigtigt i.

Sådan er det også med redningsveste. Producenterne har prøvet at gøre dem pænere, og det er lykkedes dem til vis grad. Vi opfordrer jer til at tænke mere på jeres sikkerhed og måske oven i købet jeres liv. Brug redningsvest.

Dog er der kommet nye tiltag, som gør at man ikke behøver at lige en tyk orange mand/dame. Faktisk er der blevet udviklet såkaldte ’redningsjakker’. Det er stort set en normal jakke, men den funktion, at når man ryger i vandet kan man trække i en knap, og så svulmer redningsjakken op – så den holder en flydende.271415_1

Derudover er det selvfølgelig altid en god ide også at have en redningskrans om bord, hvis man skulle være så uheldig at falde i vandet, uden en redningsvest.

God sejlsæson til alle brugere af sikker-redningsvest.dk. Pas på jer selv

Comments are closed.