Sejler din økonomi? Red den med disse simple sparetips

Fosser pengene ud det samme sekund, som lønnen tikker ind på kontoen? Har du efterhånden svært ved at holde styr på, hvad du bruger dine penge? At miste overblikket over privatøkonomien kan ske for selv den bedste

Det er ikke altid let at danne sig et overblik over sin økonomiske situation. I nogle perioder af livet kan det nemlig føles som om, at økonomien sejler afsted uden retning og kontrol.

Selvom du måske udemærket er klar over, at din økonomi sejler afsted uden dig, kan det være svært at gennemskue, hvad der præcist skal til for at vende skuden.

I dette indlæg får du nogle gode og simple sparetips, der kan være med til at få din økonomi på rette kurs.

Sejler din økonomi? Red den med disse simple sparetips

Et godt overblik er nødvendigt

Det, der ofte går galt, når økonomien sejler derudaf, er, at man simpelthen har mistet overblikket. Måden, hvorpå du kan få din økonomi på rette kurs igen, er derved ved at danne et godt overblik igen.

Der findes forskellige måder, hvorpå du kan skabe et godt overblik over din privatøkonomi. Alt efter hvor galt det står til, kan du vurdere, om du har brug for hjælp udefra, eller om du selv kan genoprette overblikket. Du kan nemlig vælge at opsøge din private bankrådgiver – eller du kan give dig i kast med at undersøge og skabe overblik over dine udgiftsposter ved hjælp af din netbank.

Når du har dannet dig et overblik over din økonomiske situation, har du lettere ved at gennemskue, hvor det går galt. Hvis du skal spare penge og få din økonomi på rette kurs igen, er det netop de udgiftsposter, hvor det går galt, du skal sætte ind på.

Dit nydannede overblik over din økonomiske situation kan således hjælpe dig med at gennemskue, hvad der er gået galt og dermed være med til at redde din privatøkonomi.

Du kan desuden ud fra dit nydannede overblik udforme et budget for din fremtidige økonomi. Budgettet er en rettesnor, der kan være med til at sikre, at du holder dig inden for de rammer, du har sat for din økonomi.

Få styr på dine forsikringer

Det kan være utrolig dyrt at være fornuftigt forsikret. Det er derfor en udgiftspost, hvor der sagtens kan være penge at spare. Der findes en lang række forskellige forsikringsudbydere. Det kan være fordelagtigt for dig at undersøge, om du kan få dine forsikringer billigere end hos din nuværende udbyder. Både indboforsikring, rejseforsikring, boligforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikring kommer nemlig i mange forskellige prisklasser.

Du kan sammenligne de forskellige forsikringsudbyderes priser på forskellige forsikringer på Ekonomi.dk. Vær dog ekstra opmærksom på, hvilken dækning der tilbydes fra de forskellige forsikringsudbydere.

Dækning og pris hænger nemlig ofte sammen. Du skal ikke nødvendigvis vælge den allerbilligste forsikring, hvis denne ikke giver dig den ønskede dækning. Medtag derfor altid både prisen på forsikringen og dækningen i dine overvejelser.

Spar på udgifterne

Når du har undersøgt og fået overblikket over dit nuværende forbrug, har du gode forudsætninger for at stille skarpt på de områder af din privatøkonomi, som går i vasken. Det kan eksempelvis være, at du har brugt alt for mange penge på transportposten.

Under posten transport hører både benzin, bilforsikring, reparationer og bileftersyn. Disse udgifter tager hårdt på de fleste budgetter. Hvis det er transportudgifterne, der får netop din økonomi til at sejle, kan du med fordel lave markante ændringer.

Du kan sælge din bil og i stedet tage cyklen, bussen eller toget til og fra studiet eller jobbet. Ved at sælge din bil sparer du nemlig alle ovenstående udgifter, og du får kun få udgifter ved at benytte cyklen eller offentlig transport.

Er det derimod madposten, der har fået din økonomi ud på dybt vand, så skal du sætte ind et helt andet sted. Det kan være, du har brugt alt for mange penge på dyre cafe- og restaurantbesøg, take-away og to-go-kaffer?

Hvis det er tilfældet, kan det være en god ide at skabe mere struktur over dine madrutiner og indkøb. Køber du ofte take-away, fordi du har travlt, kan du med fordel give dig i kast med alternative nemme hverdagsretter.

I stedet for at lave en gryderet til én aften, kan du nemt lave en stor portion, der rækker til flere dage. Du kan fryse det overskydende mad ned – og vupti så har du nem, lækker og ikke mindst billig aftensmad, så du ikke behøver ty til take-away.

Ud over transportposten og madposten findes der en lang række andre poster. For at redde din økonomi handler det om for dig at stille skarpt på lige netop den eller de poster, hvor du har svært ved at holde dig inden for, hvad du rent faktisk har råd til.

Det kan derfor være en stor gevinst for din økonomi og dit overskud, hvis du formår at tænke i alternative og kreative løsninger til at løse dine uhensigtsmæssige vaner.

 

Comments are closed.