Tips til når du skal købe båd

For rigtig mange er en båd en drøm, som ligger rigtig langt ude i fremtiden. Når de en gang får penge nok og har tid og mulighed for at tage sig af en båd, så kunne de godt tænke sig en.

Den slags passion for båden som ide er helt naturlig, og man behøver faktisk ikke at udsætte den til den dag, man går på pension eller på mirakuløs vis får flere penge mellem hænderne. Statistikken siger nemlig, at langt de fleste, der har den indstilling, slet ikke ender med at få en båd.

Desuden er det nu, i dine unge dag eller mens du stadig ar børn, at det for alvor er sjovt at have en båd. I vil nyde de sommer dage, hvor i kan dase på dækket eller bare drive rundt i havet eller en af Danmarks fjorde.

Grunden til at mange ikke gør dette er dog, som nævnt, grundet penge. Derfor kan et lån være en rigtig god ide i denne sammenhæng. Så bestemmer du selv, hvor meget du selv vil spæde i, og over hvor lang tid, du vil betale af på lånet.

Hvilken type båd?

Selvom du nu har bestemt dig for at tage et lån og dermed har penge mellem hænderne, kan det stadig være svært at bestemme sig for, hvilken båd, man faktisk skal investere i. Typen af både handler meget, om hvad jeres behov og ønsker er.

Hvis I er en aktiv familie, der gerne vil ud og sejle stærkt og stå på vandski eller lignende, så skal i selvfølgelig have jer en speedbåd. Vil I hellere ud på nogle længere ture med knap så meget fart på, kan det være, at I hellere skal købe en større båd, hvor der er plads til, at I kan komme i ly om natten. Så kan båden også få funktion som et sted at holde ferie.

Hold de andre udgifter i mente

En båd koster desværre ikke kun en gang. Udover de penge man smider for at købe sin båd, skal den nemlig også vedligeholdes. Alt efter hvor meget I bruger den, kan prisen dertil dog variere.

Hvis i har lyst til at bruge båden ofte, bliver I desuden nødt til at leje en plads i havnen. Prisen på denne kan variere efter bådens størrelse og hvorvidt I vil have den til at stå der om vinteren. Hvis man er opmærksom på disse ekstra udgifter, er der dog ingen tvivl om, at båden er det værd.

Comments are closed.