Fra strand til metropol i Filippinerne

De fleste kan nok nikke genkendende til drømmen om en hvid sandstrand i de kolde, mørke vintermåneder.

Syd-øst asien er naturligvis et populært rejsemål for solhungrende og badeelskende danskere – og her er Thailand øverst på listen. Selvom Filippinerne er et par timers flyvetur længere væk end for eksempel Thailand, så er det flyveturen værd, at stå af i Manila i stedet for Bangkok. Ganske vist er Filippinerne også fuld af turister, men ikke helt på samme niveau.

Til gengæld er Filippinernes strande absolut på niveau med Thailand. Mest kendt er nok Boracay, en lille, vaskeægte bounty-ø halvanden times flyvetur fra Manila. Boracays tiltrækning at forståelig – med en fantastisk hvid strand og krystal klart vand er øen en perfekt kandidat til en strandferie, med alt der hører til. Udover badning er både mulighederne for dykning og wind-surfing i topklasse. På godt og ondt kan Boracay måle sig i popularitet med thailandske øer som Koh Phangan og Koh Samui. Faktisk er Boracay så vellidt, at man er begyndt på at lukke øen for besøgende nogen måneder hvert år, for at give øen en pause fra turister.

Der er dog mange andre muligheder end Boracay. Ud af Filippinernes over 7000 øer er Mindoro den syvende-største ø i landet. Det er en yderst populær destination for dykkere, delvis fordi den ligger omkring fire-fem timer (kørsel plus bådtur) fra Manila, og delvis fordi havet omkring Mindoro er hjem til et af de største koralrev i verden og et hav – bogstavelig talt – af forskellige koral-arter. Der er mange tilgængelige dykker-kurser, især omkring den største by på øen Puerto Galera, og den fremragende strand, Coco Beach, så der er rig mulighed for at få oplevet Filippinerne – ikke bare til lands, men også til vands og under overfladen.

Strand

Filippinerne er nok bedst kendt for strande og hav, men landets hovedstad er nu også et besøg værd. Manila er en by der har været besat af spaniere, japanere og amerikanere, og byen har været udsat for både bombninger, jordskælv og ildebrande, så det er en by der har set det hele – og lidt til. Selvom metropolen Manila måske ikke er ligeså umiddelbart imponerende som andre sydøstasiatiske storbyer som Bangkok eller Hanoi, så har Manila også en del at byde på.

Hvad enten man besøger hovedstadens ældste distrikt, Intramuros (som betyder ‘indenfor murene’), med arkitektur fra byens fortid under den spanske kolonisering, eller benytter sig af nogen af de mange underholdningsmuligheder, så er der ingen grund til at kede sig – f.eks kan man opleve Manila International Auto Show i april, eller deltage i Asia Pacific Poker Tour 2019 i slutningen af juli/starten af august.

Manila kan også bryste sig af Binondo, der regnes for at være verdens ældste Chinatown, som blev bygget i 1500-tallet af de spanske herskere. Chinatown blev oprettet nær Intramuros, Manilas oprindelige kerne, så de spanske herskere kunne holde godt øje med de kinesiske indbyggere. Nutildags er Binondo, Manilas centrum for handel og alle mulige slags erhverv. I det hele taget er Manila en god by at shoppe i, med byens utallige shopping-centre, med alt fra internationalt modetøj, til den nyeste elektronik, til filippinske smykker – tag blandt andet forbi SM Mall of Asia, der har flere hundrede butikker og restauranter.

Bus

Enhver der har besøgt andre sydøstasiatiske storbyer, vil ikke være overrasket over Manilas hektiske trafik. Det er dog relativt nemt at komme rundt. Det er billigt at tage med taxa, og man skal ikke snyde sig selv for en tur med byens mest udbredte offentlige transportmiddel, de farverige små busser kaldet Jeepneys, som ofte smukt dekoreret med malerier eller grafitti af lokale kunstnere. Køretøjerne er et efterlevn fra amerikanske soldater, og på grund af forurening og nye sikkerhedsforanstaltninger vil antallet af Jeepneys blive kraftigt reduceret i 2020. Så det er måske ved at være sidste chance at tage en køretur i disse historiske, omkørende kunstværker.

 

Comments are closed.