Er algebehandling af dit tag vigtigt? Bliv klogere her

Du har med garanti lagt mærke til det, hvis dit tag er ramt af alger eller mos. Det er nemlig ganske nemt at få øje på, i og med at de færreste af os har et grønt tag herhjemme

For det er nemlig præcis hvad alger på dit tag er: grønne, nemme at få og svære at komme af med. I hvert fald medmindre du hyrer en professionel. Algevækst er grimt, det skal forebygges, og det kan i sidste ende ødelægge dine tagsten. Så kan man jo spørge sig selv, om man helst vil skifte sit tag ud om et par år, eller om man hellere vil tage tyren ved hornene nu og undgå den store udgift, som et nyt tag uomtvisteligt er.

Dermed skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at algebehandling af dit tag er vigtigt, det er en god idé at komme i gang med det samme, og ja, det kræver med stor sandsynlighed professionel hjælp.

Derfor bør du også læse med herunder og blive klogere på, hvorfor algebehandling af dit tag er vigtigt, og hvordan du nemmest kommer om det.

Alger ødelægger dit tag på lang sigt

Det kan godt være, at du ikke er synderligt irriteret over, at der lidt grøn vækst på dine tagsten. Men skal du sælge dit hus om ti år, så kan det godt være, at du vil ærgre dig over ikke at have gjort noget ved sagen i tide.

For på lang sigt ødelægges dit tag, hvis algerne får lov at gro ordenligt til. Helt konkret slår alger og mos rødder, ligesom alle andre planter også gør det. Forskellen er bare, at algernes rødder vil gro ned i gennem dine tagsten.

Disse nedgroede rødder trækker vand med sig, og når først frosten rammer med den danske vinter, så har du problemet. Når vand fryser, udvider det sig, og det er netop den effekt, som går ud over dine tagsten. Dine tagsten vil uundgåeligt revne med små skridt ad gangen, hvilket på lang sigt betyder et utæt tag. Og det ønsker de færreste nok.

Du har sandsynligvis brug for en professionel

Du har muligvis gået og kigget op på dit tag og tænkt, at det kan en mand med hænderne skruet ordenligt på velsagtens selv klare? Det kan du muligvis også, men det kræver så sandelig, at du har det rette udstyr. Professionelt udstyr. Algebehandlingen af dit tag kan nemlig være en omstændelig proces, som kræver både udstyr og midler, som du ikke ligefrem har stående i køkkenskabene eller redskabsrummene. Det kræver både et helt særligt algemiddel, ligesom at det også kræver en særlig støvsuger til dine tagrender.

Hele processen med at behandle dit tag starter nemlig i dine tagrender. Disse skal renses for skidt og blade, inden de herefter blokeres. Væsken, behandlingsmidlet, skal nemlig ikke ud i vores natur eller omgivelser, og derfor er det vigtigt, at det gøres ordentligt. Hertil kræves der således også, at en støvsuger, som en professionel har i sin bil, tømmer dine tagrender efter behandlingen. Er det mon noget, du selv tør kaste dig ud i?

Algebehandling er øjeblikkelig og forebyggende

En algebehandling kan udføres mellem marts og oktober, så længe det er tørvejr og ikke er dagsfrost. Det er vilkårene for, at behandlingen er succesful. Dertil kommer det desuden, at effekten er relativt øjeblikkelig.

Du vil i hvert fald kunne se resultater efter typisk 4-8 uger. Men derudover er det også vigtigt at huske, at algebehandlingen af dit smukke tag også er forebyggende. Typisk foreslås det, at behandlingen foretages cirka en gang om året.

 

Comments are closed.