Guide: hvilken redningsvest passer til dig?

vest 50NI denne tekst vil du blive guidet til at finde den rigtige redningsvest, som passer helt nøjagtigt til dig. Mange mennesker vælger nemlig tit en forkert redningsvest, som ikke er optimal til dem. Hvis man vælger en redningsvest som ikke er 100% optimal, kan det i sidste ende koste liv.

Jeg har herunder valgt at skrive en lille tekst til de mest populære redningsveste, så du på den måde kan få en fornemmelse af hvilken redningsvest du skal vælge. Husk at jeg kun har beskrevet redningsvestene kort, så hvis du vil være helt sikkert, så søg efter redningsvestens navn på internettet.

  • Svømmevest. En svømmevest er blevet yderst populær i de seneste par år, hvilket skyldes det unikke udseende og behagelige komfort. ‘Problemet’ med en svømmevest er, at den ikke kan holde fuldvoksne mennesker flydende. En svømmevest er beregnet til sportsmennesker som kan svømme godt, og som øver vand-sport. En svømmevest anbefales kun til mennesker som kan svømme godt, og som ikke går i panik ved berøring af iskoldt vand.
  • Oppustelig redningsvest. For 10 år siden var en oppustelige redningsvest ikke så sikre som de er i dag, og netop derfor, kan stort set alle mennesker bruge en oppustelig redningsvest. En ‘normal redningsvest’ er den mest sikre redningsvest, men en oppustelig redningsvest er også sikker – bare ikke helt så sikker som den ‘normale’ redningsvest. Et plus ved en oppustelig redningsvest er dog, at den er nem at bevæge sig i – og det er en normal redningsvest ikke.
  • En normal redningsvestEn normal redningsvest er den mest sikre redningsvest, og passer til stort alle mennesker. Langt de fleste søfartsorganisationer anbefaler ‘normale’ redningsveste, fordi at de er de mest sikre redningsveste. Et minus ved den normale redningsvest er dog, at den er tung og ikke særlig behagelig at have på. Hvis du leder efter en redningsvest til dit barn, er en oppustelig redningsvest måske et bedre alternativ.
  • 150 Newton. 150 newton er ikke en redningsvest, men derimod opdriften på en redningsvest. Hvis du ikke kan svømme skal din redningsvest mindst have 150 Newton opdrift (som er normalt). En svømmevest har fx kun 50 newton opdrift, hvilket betyder at man kun skal vælge en svømmevest, hvis man kan svømme godt. Hvis man vejer over 100 KG anbefales det at man bruger en redningsvest, med minimum 150-200 270460(1)newton.

Jeg håber at du har fået et indblik i, hvad de forskellige redningsveste står for. Hvis du på den ene eller anden måde ikke er sikker på, hvilken redningsvest du skal vælge, så tryk her og du kommer til vores forside, hvor du kan du læse meget mere om redningsveste, og hvilken redningsvest du skal vælge.

Egentligt så har jeg ikke mere at fortælle dig. Følg instrukserne som jeg har skrevet, og så skal du nok klare den på havet. Husk at der i 1989 kom en lov i Danmark, som gik på, at der skal være redningsveste til alle ombord, ellers giver det bøde, og hvis uheldet er ude, og der mangler redningsveste, så er det kaptajnens/ejerens ansvar.

Comments are closed.