Hvad er WMS

Definitionen giver ofte problemer: Er et lagerstyringssystem (IMS) det samme som et lagerstyringssystem (WMS)? Er WMS ikke kun den engelske ækvivalent til det tyske IMS? Hvad er forskellen mellem IMS og WMS?

Følgende definitioner forklarer forskellene mellem de to.

Siden september 2015 er den endelige version af standard VDI 3601 tilgængelig i Beuth forlag. Den nuværende standard beskriver opgave- og præstationsområder, der definerer et it-system som et lagerstyringssystem (WMS).

Inventory Management System vs. Warehouse Management System

Et lagerstyringssystem er primært et system til lagerstyring af mængder og placeringer. Yderligere funktionalitet kan omfatte styringen af ​​transportsystemerne.
Generelt betyder lagerstyring overvågning, kontrol og optimering af komplekse lager- og distributionssystemer.

Udover de grundlæggende funktioner i lagerstyringsprogram, såsom mængde og binhåndtering og transportstyring og -planlægning, indeholder WMS system også talrige metoder og midler til styring af systemtilstandene og et udvalg af drifts- og optimeringsstrategier.

De vigtigste opgaver i et WMS er at styre og optimere de interne lagersystemer.

I praksis bruges ordene Inventory Management System og Warehouse Management System ofte synonymt.

Funktionen af ​​WMS

De fleste WMS-brugere ønsker en tilpasset version af en standard WMS, hvilket betyder, at standard WMS giver alle de funktionaliteter, de har brug for til deres specifikke forretningsproces, uden at de skal betale for en (kostbar) brugerdefineret løsning.

Sælgerne skal svare på denne efterspørgsel ved at udvikle et modulært system, der gør det muligt for kunden at vælge de indstillinger og funktionalitet, de har brug for.

 

Comments are closed.