Dette skal du vide, inden du skal ud at sejle

Hvis du lige nu planlægger din første sejltur, bør du helt sikkert undersøge nogle forskellige ting, inden du tager afsted. Af sikkerhedsmæssige årsager er det nemlig vigtigt, at man har styr på alt, inden man tager ud og sejler. Men hvis det er første gang, du skal ud på en længere sejltur, kan det måske virke en smule uoverskueligt, når du skal til at finde ud af, hvad der er vigtigt at have med.

Hvis du godt kunne bruge lidt ekstra hjælp til at finde ud af, hvad du bør tage med, når du skal ud at sejle, skal du læse med her.

Fornuftig påklædning

Når man er ude at sejle, er det vigtigt, at man er fornuftigt klædt på. Vejret kan nemlig svinge meget, og det kan hurtigt gå fra at være varmt til virkelig koldt. Derfor er det en god idé at huske at pakke varmt undertøj, fleecetrøjer og varme sokker.

På den måde helgarderer du dig, så du ikke ender med at blive syg, fordi du ikke har pakket den rette påklædning. Derudover vil det også være en god idé at pakke et par sejlerstøvler med skridsikker bund. Der kan nemlig hurtigt blive vådt på dækket, og således kommer du ikke til skade.

Udover et par gode sejlerstøvler, så man ikke risikerer at falde på et vådt dæk, vil det også være fornuftigt at anskaffe sig et par gode sejlerhandsker. Det kan nemlig hurtigt blive rimelig smertefuldt at skulle håndtere tovværket på båden med bare hænder.

Et par gode sejlerhandsker vil beskytte dine hænder mod tovværket, som hurtigt kan give dig vabler. Således vil du uden tvivl komme til at kunne håndtere båden meget nemmere.

Sørg for ekstra lys ombord

Du har selvfølgelig lys ombord på din båd, men vil du gerne have ekstra lys, kan du med fordel overveje solcellelamper.

Normalvis tænker på man på solcellelamper til udendørs brug i haven, men de er faktisk supersmarte at have ombord på båden også, af flere årsager.

  1. Solcellelamper bruger ikke noget af strømmen, som man jo har begrænset mængder af. Alle bådejere vil gerne have ting ombord som sparer på strømmen.
  2. Du kan placere solcellelamper hvor du end har lyst til det, da de ikke har et kabel der skal tilsluttes.
  3. Solcellelamper bliver automatisk ladet op i løbet af dagen, også selvom det har været skyet
  4. Solcellelamper koster ikke alverden

Du kan ofte finde solcellelamper til udendørsbrug i byggemarkeder og lampebutikker.

Få styr på sikkerheden

Udover en fornuftig påklædning er det selvfølgelig også utrolig vigtigt, at du sørger for, at der er redningsveste til alle. I tilfælde af at der skulle opstå en situation, hvor nogle falder overbord, er det altså uhyre vigtigt, at man har redningsvest på. En redningsvest er en af de mest essentielle ting at have med på en sejltur.

Derfor er det også vigtigt, at du finder en, der er passende til den tur, I skal på. Når du skal finde den rette redningsvest til alle ombord, er det en god idé, at du sikrer dig, at den har alt det, den skal have.

Det er eksempelvis vigtigt, at den har et sikkerhedslys, hvis en person skulle falde i vandet, når det er mørkt. Derudover er det også en god idé at investere i et ekstra servicekit til din redningsvest, så du altid er helgarderet, hvis du skulle falde i vandet.

Det er altså bare med at finde den rette redningsvest, som vil passe til den sejltur, I skal afsted på. Det er altid vigtigt, at man aldrig går ned på sikkerheden, og det gælder også, når man skal ud at sejle.

Hvis sikkerheden er i top, vil I helt sikkert også komme til at få en god tur.

Comments are closed.