Guide til sikker sejlads

Det er langt fra ligegyldigt, om man tager sine forholdsregler, når man skal ud at sejle. Det gælder, uanset om det er i en mindre jolle eller i en større båd, for det kan være både farligt og ubehageligt, hvis man ikke har udstyret på plads

Det kan du læse meget mere om i denne artikel, hvor vi endnu engang har fokus på redningsveste.

Skal du have opdateret dit udstyr, når du skal ud på havet, eller er du bare nybegynder og gerne vil blive lidt klogere? Så er du kommet til den helt rigtige artikel, hvor du kan blive meget klogere på alle de forholdsregler, du bør tage, når du skal ud at sejle. Der er nemlig nogle ting, som er gode at kende ting, hvis man skal sejle, uanset om det er i en lille fiskerbåd eller i en noget større model. Det gælder for så vidt også kanoer og kajakker, hvor sikkerheden selvfølgelig også skal sidde i skabet.

Redningsvesten er selvfølgelig helt oplagt førsteprioritet, da en redningsvest på mange måder er en god ting. Den er meget forebyggende, og den sørger ofte for, at situationer ikke bliver farlige, fordi den holder folk oven vande. Klik her, og læs meget mere om redningsveste.

Nogle spørger sig selv, hvordan de vælger den rigtige redningsvest, og det afhænger selvfølgelig også af de behov, man har. Skal man ud på de helt store ture, hvor bølgerne kan være store og farlige, skal man måske gå endnu højere op i en god model, end hvis man ”bare” skal sejle kajak på søerne.

Det handler som udgangspunkt altid om at finde en model, som er god nok til de behov, man kommer til at have på søen, havet eller i åen.

Svømmevest

Der findes både svømmeveste og redningsveste, og forskellene er faktisk temmelig markante. Hvad du skal vælge afhænger som før nævnt af dine behov, men også hvor dygtig en svømmer du er, og hvor selvsikker du er på vandet.

En svømmevest ser man oftest hos ganske øvede svømmere, da den ikke holder kroppen oven vandet på samme måde, som en klassisk redningsvest gør. Det er desuden en model, man ofte kun vælger, hvis man sejler rundt i mere ufarlige områder, eller hvor der altid er opsyn. Man kan sige, at det er ”light-versionen”, imens man skal have en anden model, hvis man skal ud på de helt farlige områder.

Redningsvest

Derfor er redningsvesten oplagt, fordi den sikrer dig, hvis du er havnet et sted, hvor du ikke kan bunde eller bevare roen. En redningsvest gør den afgørende forskel, hvis du er ved at drukne.

Redningsvesten er med til at sikre, at hovedet holdes højt, og det betyder altså, at du nemmere kan trække vejret, hvis du er havnet på dybt vand i en ubehagelig situation. Der findes specifikke regler for, hvornår man må kalde det en redningsvest, og det kan du læse mere om i linket ovenfor.

 

Comments are closed.