En redningsflåde er en flåde der er beregnet til at redde mennesker ude på det åbne hav.
En redningsflåde fungerer altså som et slags flydende telt, i tilfælde af at fartøjet skulle gå i stykker eller forlise.
En redningsflåde bliver også af mange, betegnet som en redningsbåd.
Redningsflåder koster ikke mange penge, hvis man tænker på hvor stor en redningsflåde er – og ikke mindst, hvor meget den kan gavne.
Det er ikke redningsflåden du skal spare penge på
.. og det har vi ikke skrevet, fordi vi vil sælge noget til dig.
Det er vitterligt ikke noget du skal spare penge på.
Køb redningsflåde online – klik her
Ikke nok med at en redningsflåde kan redde dig fra en svømmetur, så kan den rent faktisk også redde dit – og andre passagerers liv.
En redningsflåde vil nemlig altid flyde ovenpå vandet og har plads fra 4 mennesker og helt op til 12 mennesker (i nogle tilfælde, 20 mennesker). Dette afhænger selvfølgelig af hvilken model du køber, de fleste redningsflåder er lavet ud fra reglen som lyder således “min. 1 kvm plads pr. person”.
Vi anbefaler at du køber en model, der er større end hvad du egentligt har brug for, da du vil komme ud for situationer hvor, du har flere passagerer ombord end normalt. Hellere være på den sikre side, og have en redningsbåd, der er stor nok til jer alle.
En redningsflåde koster ikke mange penge – og kan redde mange liv. En redningsbåd er dog ikke lovpligtig, som en redningsvest er. Det giver bøde, hvis du ikke har redningsveste til alle ombord. Det gør dog ikke en redningsbåd mindre vigtigt.
Hvad koster en redningsflåde?
Det er meget forskelligt.
Nogle redningsflåder koster 9.000 kroner, mens andre koster 40.000 kroner. Det afhænger af størrelsen og kvaliteten.
De billigste redningsflåder på markedet koster omkring 7000 kroner, mens de dyreste koster omkring 40-50.000 kroner. Dog går man stort set aldrig galt i byen, ved at betale omkring 3.000 kroner pr. person som redningsflåden skal have plads til.
Det er et godt fingerpeg.
Hvis du skal have en med plads til 4 mennesker, vil det være fint at give 12.000 kroner, mens hvis der skal være plads til 10 mennesker vil det være fint at give 30.000 kroner.
Man kan altid finde billige alternativer, men går man efter denne tommelfinger-regel, så er du sikker på at få kvalitet der holder, og som ikke svigter, når du har mest brug for redningsbåden.
Køb redningsflåde online – klik her
3 tips inden køb af redningsflåde
Der er nogle ting og overvejelser du skal være opmærksom på, inden du køber en redningsflåde. Her er 3 ting vi vurderer er vigtige at, du i det mindste har læst lidt om og/eller overvejet.
- Plads til ekstra personer? Når du køber en redningsflåde anbefaler vi altid at du køber plads til et par ekstra personer. Det sker af og til at vi tager nogle flere og ekstra personer med ud at sejle – og så er der ikke altid plads i redningsflåden. Det skader ikke at købe en større redningsflåde – og det er ofte ikke meget dyrere. Det er bedre at have en redningsbåd der er for stor, end en der er for lille.
- Container eller ’taske’. Skal du have redningsflåde i en ’taske’ eller ’container’? En container er ikke en stor container, men en slags stor boks, hvor redningsflåden ligger bedre, stabilt og mere sikkert i. Hvis du har nok plads, så køb redningsflåden i en container. Det er bedre end i en taske. Det betyder dog ikke at, det er en dårlig ide at have redningsbåden i en taske, det er blot bedre at have den i container, da den er mere beskyttet i containeren, end i en taske, men det vigtigste er trods alt at du har en redningsbåd.
- Sørg for altid at have redningsflåden med dig om bord på fartøjet. Det kan måske lyde dumt, men der er virkelig mange der glemmer det. Når du har købt den – så husk den for guds skyld! Der er ikke noget værre end at stå i en situation, hvor man har brug for en redningsbåd, og så ligger den stadig derhjemme.
Hvilken slags redningsflåde skal jeg købe?
En redningsflåde er i princippet bare en redningsflåde. Du behøver ikke at bruge flere dage på at finde ud af, hvilken type redningsflåde du skal købe.
Den skal kunne holde x-antal personer over vandet – den skal altså kunne flyde og så skal den kunne være på fartøjet – enten i en taske eller container.
Man kan også få en redningsflåde der er selvoprettende, forstået på den måde at, den vender sig om, hvis den ligger med den forkerte side op.
Når det så er sagt, så anbefaler vi altid at købe en SOLAS godkendt redningsflåde. En SOLAS godkendelse betyder at produktet er testet og sikret igennem, således at du er helt sikker på at det virker optimalt.
På den måde kan du føle dig tryg ved produktet. Vi henviser altid kun til redningsbåde, der er godkendte til deres formål.
Alle redningsflåder, eller en redningsbåd som vi henviser til er godkendte.
Ellers er det ikke noget specielt at vide om redningsflåder. Spring ud i det. Det vigtigste er trods alt at få anskaffet sig en redningsflåde.
Her kan du se hvordan en redningsflåde fungere i praksis:
Du kan også tage et kig på gummibåde her
Hvor kan man købe en redningsflåde?
Mange forskellige steder og der er fordele og ulemper ved begge dele.
Et af de typiske steder at købe en redningsflåde er i en båd-forretning. Dette er som regel en god grund da personalet kan give dig kyndig vejledning, og du kan få lov til at se og røre redningsflåden. Det er altid positivt. Når det så er sagt er priserne her ofte dyrere end priserne hos netbutikkerne, og produkterne er i langt de fleste tilfælde, ens og i samme kvalitet.
Der er adskillige webshops der sælger redningsflåder. For 5 år siden ville vi ikke råde dig til at købe den på nettet, men det gør vi nu. Dette skyldes at der med tiderne og e-handelens udvikling er kommet rigtig mange fordele, som kommer dig som forbruger til gode.
F.eks skriver den danske lov, at alle webshops skal yde 14 dages fuld returret. Det gælder kun ved nethandel, og ikke ved handel i fysiske butikker. Du kan også finde en redningsvest til barn eller en redningsvest til baby på nettet, eller en svømmevest der fungerer på samme måde som en redningsvest, dog uden lige så meget opdrift, men med større bevægelsesfrihed i stedet for.
En flydedragt kan sammenlignes med en svømmevest, men det er en heldragt i stedet for en vest.
Hvad venter du på? Køb din redningsflåde her
Hvad sker der ved et aut. sikkerhedseftersyn af en redningsflåde. Det kan du se her:
Hvor du vil købe din redningsflåde er helt op til dig. En ting er sikkert: undersøg altid produktet inden du køber det. Og husk en redningsbåd redder liv.